Miesięczne archiwum: Styczeń 2015

kkkbk

Pomóż wypełnić puste ściany!

W kwietniu otworzymy w Rzeszowie KRÓLESTWO BEZ KRESU. Będzie to pierwsza w Polsce herberciarnia. Herbert, herbata, działanie – tak w trzech słowach można scharakteryzować to miejsce. Miejsce bez cennika, do którego będzie można przyjść i napić się herbaty, podyskutować, poczytać, posłuchać, pośpiewać, potańczyć, pograć, pomalować, pomarzyć, poczuć, podziałać… Pragniemy by ten lokal – dawne koszary austriackie – żył i był miejscem spotkań ludzi z całego Intermarium. Niestety, aby tak się stało najpierw musimy przeprowadzić konieczne prace remontowe. Wypełnić puste ściany… bo prawda jest taka, że obecnie Królestwo Bez Kresu stoi puste. Czytaj dalej

1proc kopia

1% dla FTMiW

W tym roku można przekazać 1% swojego podatku na działalność Fundacji Tradycji Miast i Wsi. Wystarczy w zeznaniu podatkowym PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38 lub CIT wpisać numer KRS: 0000320750 a jako cel szczegółowy podać naszą nazwę: Fundacja Tradycji Miast i Wsi. Za wszelkie wsparcie serdecznie dziękujemy!