Miesięczne archiwum: Czerwiec 2015

otwarcie_kbk26

Otwarcie Królestwa Bez Kresu

Na ten moment czekaliśmy od początku roku! Oto 26 czerwca ruszyło Królestwo Bez Kresu – pierwsza w Polsce „herberciarnia”, czyli miejsce, w którym łączą się ze sobą Herbert, herbata i działanie. Na otwarciu było ponad sto osób, nie tylko z Rzeszowa i okolicy, ale także z Krosna, Tarnowa, Krakowa, Wrocławia, Lublina, Radomia, a nawet z Wilna. Czytaj dalej

Prawda o niemieckich obozach zagłady

Na portalu Wykop.pl została zainicjowana akcja, mająca na celu odkłamanie coraz częściej pojawiającego się w zachodnich mediach zwrotu „polskie obozy zagłady” i przypomnienie, kto tak naprawdę je na polskiej ziemi budował. Projekt zakłada wywieszenie w wielu miastach w Polsce i zagranicą plakatów i bilbordów zwracających uwagę na ten problem. Jako fundacja udostępniliśmy nasze konto na rzecz akcji. Do tej pory zebraliśmy na ten cel ponad 4 tys. zł. Dziś ruszyła zbiórka na serwisie zrzutka.pl.

kbk_otwarcie

26 czerwca ruszy KBK

26 czerwca br., po studniowym remoncie, zostanie otwarte w Rzeszowie Królestwo Bez Kresu – pierwsza w Polsce „herberciarnia”. Szczegółowy plan wkrótce.

Odnowienie 133 metrów kwadratowych w dawnych koszarach austro-węgierskich udało się dzięki wsparciu ludzi z całej Polski. Za pośrednictwem portalu PolakPotrafi.pl zebraliśmy 12700 zł, z czego po odliczeniu kosztów transferu i wysyłki nagród pozostało nam 10 tys. Jeszcze raz wszystkim dziękujemy i zapraszamy 26 czerwca na otwarcie. Do zobaczenia!