Miesięczne archiwum: Wrzesień 2015

tma15

TMAnewry 2015

Po Haczowie, Tarnowie i Dyneburgu przyszła pora na Rzeszów. W dniach 25-27 września br. w Królestwie Bez Kresu odbyły się TMAnewry, czyli organizowane od 2008 roku cykliczne spotkanie Towarzystwa Michała Archanioła poświęcone szeroko pojętej tradycji. Niestety po raz pierwszy pogoda nie dopisała, stąd musieliśmy zrezygnować z manewrów ASG i wyjścia na Kopiec Konfederatów. Odbyły się jednak inne punkty programu: warsztaty tańców dawnych, warsztaty plastyczne i rozgrywki w grę Magnaci. Nie brakło również dawnych pieśni i nocnych dyskusji. Zobacz zdjęcia!

kbk_wrz

Co przyniósł sierpień?

W sierpniu zdecydowana większość naszych działań była skupiona wokół Królestwa Bez Kresu. Powoli wypełniamy pustą przestrzeń. Niemal każdego dnia KBK zmienia się. Wciąż jednak potrzeby są większe niż możliwości. Niestety mimo sporej oszczędności (vide zdjęcie: szyld sami wymalowaliśmy) bilans sierpnia jest ujemny. Nie udało się zebrać nawet na czynsz. Cóż, utrzymanie niezależnego centrum kultury łatwe nie jest… Czytaj dalej