kbk_wrz

Co przyniósł sierpień?

W sierpniu zdecydowana większość naszych działań była skupiona wokół Królestwa Bez Kresu. Powoli wypełniamy pustą przestrzeń. Niemal każdego dnia KBK zmienia się. Wciąż jednak potrzeby są większe niż możliwości. Niestety mimo sporej oszczędności (vide zdjęcie: szyld sami wymalowaliśmy) bilans sierpnia jest ujemny. Nie udało się zebrać nawet na czynsz. Cóż, utrzymanie niezależnego centrum kultury łatwe nie jest…

Przypominamy, że KBK działa codziennie od 15 do 23. Adres jest niezmienny – Piłsudskiego 8-10 w Rzeszowie. Każdy, kto chciałby nam pomóc w utrzymaniu miejsca może to zrobić przelewając dowolną kwotę na konto:

16 1090 1740 0000 0001 2088 2593 (BZ WBK)
Tytułem: dar na cele statutowe herberciarnia

Mimo deficytowego sierpnia, wrzesień zapowiada się aktywnie. Szczególną uwagę poświęcimy TMAnewrom, czyli trzydniowemu spotkaniu poświęconemu Tradycji. Od 2008 roku organizuje je Towarzystwo Michała Archanioła. Od dwóch lat FTMiW zajmuje się finansowaniem tego przedsięwzięcia. Szczegółowy plan podany zostanie w połowie września.

Zaangażowanie w Królestwo Bez Kresu nieco spowolniło inne fundacyjne działania. W miarę możliwości kontynuujemy jednak rozpoczęte prace. Aktualizowane są mapy: Mapa polskich śladów na Łotwie oraz Mapa Miejsc Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Dodawane są nowe produkty w sklepie na platformie CupSell. Wciąż trwają też prace nad nagraniem jednej ze starych pieśni pt. „Hajduki”. Być może we wrześniu ujrzy światło dzienne. Kontynuowana jest akcja zainicjowana na portalu Wykop.pl, mająca na celu odkłamanie pojawiającego się w zachodnich mediach zwrotu „polskie obozy zagłady”. Na ukończeniu jest już strona, która pozwoli wybrać najlepszy projekt billboardu.