kbka2

Herberciarnia w Rzeszowie

Razem z Instytutem Tradycji postanowiliśmy otworzyć pierwszą w Polsce herberciarnię – Królestwo Bez Kresu. Herbert, herbata, działanie – tak w trzech słowach można scharakteryzować to miejsce. Jesteśmy na dobrej drodze. Jutro podpisujemy umowę najmu lokalu w Rzeszowie. W kwietniu otwarcie.

W Królestwie Bez Kresu chcemy organizować tam spotkania, dyskusje, koncerty, warsztaty. Chcemy gromadzić różnych ludzi i przy herbacie rozmawiać na ważne dla nas tematy, planować działania i je realizować. Pragniemy by ten lokal – dawne koszary austriackie w Rzeszowie – stał się bazą wypadową w wyprawach na Kresy. Czy się uda? Wierzymy, że tak.

Mamy jednak świadomość, że ten eksperyment zależy w dużej mierze od wsparcia. Królestwo Bez Kresu nie będzie bowiem kawiarnią sensu stricto. Nie będzie cennika. Chcemy by nasza herberciarnia utrzymywała się z darowizn. Czy się uda? Wierzymy, że tak…

Projekt można wesprzeć przelewając dowolną kwotę na konto:

16 1090 1740 0000 0001 2088 2593 (BZ WBK)
Tytułem: dar na cele statutowe herberciarnia