kkkbk

Pomóż wypełnić puste ściany!

W kwietniu otworzymy w Rzeszowie KRÓLESTWO BEZ KRESU. Będzie to pierwsza w Polsce herberciarnia. Herbert, herbata, działanie – tak w trzech słowach można scharakteryzować to miejsce. Miejsce bez cennika, do którego będzie można przyjść i napić się herbaty, podyskutować, poczytać, posłuchać, pośpiewać, potańczyć, pograć, pomalować, pomarzyć, poczuć, podziałać… Pragniemy by ten lokal – dawne koszary austriackie – żył i był miejscem spotkań ludzi z całego Intermarium. Niestety, aby tak się stało najpierw musimy przeprowadzić konieczne prace remontowe. Wypełnić puste ściany… bo prawda jest taka, że obecnie Królestwo Bez Kresu stoi puste.

Potrzebujemy wszystkiego.

Wielu z Was ma na strychu niepotrzebne rzeczy. Starocie z poprzedniej epoki, którymi mógłby się z nami podzielić. My chętnie je przyjmiemy.

Ot na przykład:
-drewniane krzesła
-drewniane stoły
-skrzynie
-drewniane ławy
-starą drewnianą szafę
-przedwojenne fotografie/pocztówki
-ramki na zdjęcia
-stare mapy
-instrumenty muzyczne
-dobre książki
-gry planszowe
-stare lampy
-kubki, filiżanki
-…

Jeśli zatem macie coś takiego i chcielibyście się podzielić tym z nami, to podeślijcie zdjęcie na adres fundacjatradycji@gmail.com

Jeśli nie macie nic takiego, zawsze możecie wesprzeć Królestwo Bez Kresu przelewając dowolną kwotę na konto:

16 1090 1740 0000 0001 2088 2593 (BZ WBK)
Tytułem: dar na cele statutowe herberciarnia

Za wszelką pomoc z góry dziękujemy! Wielkie otwarcie już w kwietniu.