mapaap

Mapa Miejsc Pamięci Żołnierzy Wyklętych

Mapa Miejsc Pamięci Żołnierzy Wyklętych to projekt funkcjonujący w oparciu o Google Maps, mający na celu zebranie na jednej mapie wszystkich pomników, tablic, grobów, miejsc wydarzeń, spektakularnych akcji podziemia etc. Szczególnie ważne są miejsca w żaden sposób nieupamiętnione, bo dzięki temu uda się je utrwalić, zachować dla potomnych.

Legenda:
groby (niebieski)
tablice (akwamaryna)
pomniki (fioletowy)
miejsca związanie z aparatem komunistycznym (czerwony),
miejsca związane z podziemiem niepodległościowym (żółty)
miejsca wydarzeń (zielony)

Znasz miejsce, które nie jest zaznaczone? Napisz do nas! (podając dokładne współrzędne google miejsca, opis i opcjonalnie link do zdjęcia)

UWAGA! Aby pobrać współrzędne Google należy powiększyć mapę maksymalnie i kliknąć prawym przyciskiem myszy na miejsce, gdzie znajduje się punkt. Następnie dać „what’s here/co tu jest” i współrzędne wyskakują w polu wyszukiwania.