escape

Kartel Bez Kresu – herbertowy pokój zagadek

Wyobraź sobie świat, w którym historia dokonała ostrego skrętu. W 1988 roku, bez Okrągłego Stołu, upadł w Polsce komunizm. ZSRR trwa, bo powiódł się pucz Janajewa. Niedługo potem wybuchła wojna, która doprowadziła do podziału Polski na linii Wisła-Wisłok. W całym zachodnim świecie natomiast zdelegalizowane zostało kakao i czekolada, z których przemytu finansowana jest antysowiecka partyzantka…

W takim uniwersum osadzony jest nasz herbertowy pokój zagadek w Rzeszowie. Jest to magazyn Kartelu Bez Kresu, będącego częścią Królestwa Bez Kresu – tajnej antysowieckiej organizacji walczącej o odzyskanie terenów okupowanych i wyzwolenie narodów spod jarzma ZSRR. W pokoju ukryta została czekolada (bardzo rzadka, produkowana przez KBK) i surowe ziarno kakaowca. Zadaniem graczy jest odnalezienie całego towaru, a kluczem do otwarcia wszystkich schowków jest poezja Zbigniewa Herberta.

Pokój jest dostępny we wszystkie dni tygodnia. Należy jednak dokonać wcześniejszej rezerwacji. Można to zrobić mailowo (fundacjatradycji@gmail.com) lub telefonicznie (+48 533 44 08 01).

Wolne terminy można zobaczyć tutaj.

Cennik:
2 osoby – 60 zł