proj_in

Prace nad nowymi grami

Nie od dziś wiadomo, że gry to nasza pasja i ulubiona forma edukacji. Pod koniec listopada rozpoczęliśmy prace nad kolejnymi dwiema grami. Pierwsza to planszówka ukazująca geopolityczne powiązania i mechanizmy. Inspiracją do jej stworzenia były wykłady i analizy Jacka Bartosiaka. Druga to „pokój zagadek” (tzw. escape room) w Królestwie Bez Kresy, w którym rolę przewodnią odgrywać będzie poezja Zbigniewa Herberta.

Oznacza to, że w tej chwili pracujemy nad czterema grami. Pozostałe dwie to: 1) wciąż nie ukończona gra szlachecka w wariancie dla ograniczonej liczby graczy oraz 2) nowy wariant gry karcianej Żołnierze Wyklęci.

Prace nad tymi grami idą niestety bardzo powoli. Wynika to ze zbyt dużej ilości projektów i ograniczonych zasobów ludzkich, o środkach finansowych nie wspominając. Cała działalność fundacji opiera się bowiem na wolontariacie. Na zatrudnienie choćby jednej osoby nie możemy sobie pozwolić. Z tego też powodu nie odbyła się w tym roku kolejna edycja larpa Tarnów’46. W chwili obecnej priorytetem jest dla nas utrzymanie herberciarni w Rzeszowie.

Nasze działania można wspierać przekazując darowiznę na podane niżej konto. Zachęcamy szczególnie do zleceń stałych (choćby na małe kwoty). Pozwoli nam to lepiej planować wydatki.

Nr konta: 16 1090 1740 0000 0001 2088 2593 (BZ WBK)

Dla przelewów z zagranicy:
BIC: WBKPPLPP
IBAN: PL16109017400000000120882593